PVC satna osnova

Satne osnove napravljene od prehrambene plastike premazuju se vlastitim voskom čime se smanjuje dodatni trošak u pčelarstvu jer nema pretapanja i kupovanja satnih osnova. U americi se sa njima radi više od 10 godina, a u francuskoj zadnjih 5 godina.U susjednoj srbiji zadnjih 3 godine. Ovakve satne osnove nije potrebno nažičavati nego ih se samo umetne u okvir i utopite u vlastiti vosak.

Prednosti PVC satnih osnova

1. Nemaju vjek trajanja

2. Pogodne za ekološku proizvodnju / jer koristite vlastiti vosak

3. Prilokom vrcanja meda se ne raspadaju nego godinama ostaju iste

4. Vi svoj vlastiti vosak koristite za ponovno navoštavanje . Ne gubite na preradi i ne plaćate za preradu .

5. Vaš vosak postaje još jedan dodatan proizvod .sada možete proizvesti ekološki vosak te ga kao takvog prodati za više od 25 eura po kili . Drugom pčelaru ili kozmetičkoj industriji za kreme i balzame. Naravno ako ne koristite lijekove na bazi kemikalija ( kumofos, amitraz, rotenon itd )

6. Sada od svog voska možete početi proizvoditi kreme , svijeće itd.

7. Voskov moljac nemože uništiti vaše satne osnove jer su od ekološke – prehrambene plastike . Voskov moljac ne može graditi kukuljicu u plastici pa zato i NE NAPADA vašu plastičnu satnu osnovu

8. Vrlo brzo i lako se postavljaju i ponovo stavljaju u upotrebuODRŽAVANJE :Kada želite skinuti vosak sa vaših plastičnih satnih osnova uzmete špahtlu i sastružete vosak.Ako želite skinuti sav vosak sa plastičnih satnih osnova . Najednostavnije je da to napravite pomoču ručnog čistača na paru ( steam cleaner )Pogledajte slike i link o ručnom čistaču na paru ( steam cleaner )